BACK_TO_TOP

Kit antena dipol ALPHA-DELTA
 
Divide prin Facebook Divide Twitter Divide prin e-Mail Divide prin Buzz Divide prin Digg

produsul anterior
urmatorul produs
produsul 2 din 3

Kit antena dipol ALPHA-DELTA

MODEL cod 12153
MANUFACTURER ALPHA DELTA
PRICE 240,00Lei
Comentarii

Acest kit contine un izolator central, conector PL-239, element de protectie la descarcari statice si doi izolatori pentru capetele dipolului.

Atat izolatorul central cat si izolatorii de la extremitati sunt realizati din material sintetic Deltalloy™, extrem de rezistent atat din punct de vedere mecanic cat si al factorilor de mediu (frig, umezeala, radiatii UV si IR etc).

Elementele metalice sunt din otel inoxidabil iar conexiunile sunt realizate din conductor solid din Cu.

Pentru o instalare corecta, fixati conductorii dipolului in fiecare din gaurile izolatorului central, rasuciti capetele de circa 3-5 ori in forma de lat, apoi conectati-l cu ajutorul unui papuc pe borna izolatorului central.

Pentru a reduce tensiunea mecanica din conductorii dipolului, lasati o bucla, ca in imaginea alaturata.

Pentru determinarea lungimii totale a bratelor dipolului, puteti utiliza formula:

Lungimea (m) = 150 / frequency (in MHz)

Model SEP Arc-Plug™ Static Electricity Protector  este un arestor cu gaz special proiectat sa asigure descarcarea progresiva a electricitatii statice care se acumuleaza pe antena, in proximitatea furtunilor de vara sau de iarna. In absenta acestui element de protectie, electricitatea statica poate atinge cateva mii de volti si poate distruge etajele de intrare ale receptoarelor.

Pentru ca elementul de protectie sa functioneze la parametrii optimi, este necesara legarea la o priza de pamant corect executata a tresei cablului coaxial.

In cazul unor desarcari electrice de mare amploare, elementul de protectie incorporat se va scurtcircuita, aspect semnalat printr-o crestere majora a SWR. In aceasta situatie este necesara inlocuirea. Cu toate acestea, echipamentul dumneavoastra va fi protejat de descarcarile electrice pana la inlocuire chiar si in aceasta conditie.

Pentru scoaterea elementului de protectie este necesar sa indepartati capacul din spatele izolatorului central.

La utilizarea kitului pentru puteri mari poate fi nevoie sa eliminati elementul de protectie in cazul in care SWR depaseste 2:1.

Pentru completarea circuitului de protectie va recomandam utilizarea si a unui arestor la intrarea feeder-ului in shack.